Principalele servicii oferite de noi


Echipa Cristal Events alcătuită din barmani profesioniști va transforma evenimentul în unul de neuitat. Fiind unii din cei mai buni în mixologie, vom încânta invitații cu cocktailuri și shot-uri deosebite, create după poftele acestora, fără absolut nici o restricție. Imaginează-ți cel mai slab eveniment la care ai participat, cât de radical s-ar fi putut transforma în bine dacă ai fi avut posibilitatea să consumi băutura ta preferată.

Echipa Waiter for Events este alcatuită strict din barmani profesioniști, cu experiență, aleși atât pentru abilitățile lor cât și pentru asepectul fizic plăcut, bun simț și capacitatea dezvoltată de comunicare cu clienții.

Susținem orice ocazie, fie că este vorba de o nuntă, o petrecere, inaugurarea unei noi locații sau o petrecere corporativă, banchet sau orice alt eveniment.

La prima vedere am spune că ospatar sau chelner înseamnă același lucru, adică sunt sinonime, însă există o oarece diferență. Se spune că pe vremuri, dacă îi spuneai ospătar unui chelner, era motiv de supărare. Denumirea de ospătar vine de la ospătărie, care era un fel de fast-food în vechime, o locație destinată celor cu venituri mici, unde se mâncă în grabă. Chelnerul era un „rafinat”, mult mai calificat decât ospătarul, și lucra în restaurantele luxoase, unde lumea se întâlnea pentru mai mult decât o masă frugală. Astăzi însă, cele două meserii se confundă foarte ușor.

Chiar și așa, rolul chelnerului este acela de a prezenta meniul, de a cunoaște amănunte despre mâncăruri, despre timpii de preparare, despre specialități. De restul operațiunilor și de servirea „în fapt“ a mâncării se ocupă ajutoarele de ospătar. În manualul „Maitre d’hôtel“ editat de THR (Turism, Hotel, Restaurant), ospătarul este șef de rang și este secondat de un demi-șef de rang, aspirantul la funcția de ospătar, cel mai bun din echipa de ajutoare.

Dacă pe vremuri rolurile angajaților unui restaurant erau foarte clare, în prezent, angajarea oamenilor „buni la toate” sau, altfel spus, universali, a dus la dispariția unor meserii în industria ospitalității. Prin urmare, meseria de chelner sau chelneriță presupune servirea clienților în spații de alimentație publică.

Obligațiile unui chelner sunt multiple, cum ar fi: să primească clienții și să-i însoțească până la locul de servire a mesei; să le dea sfaturi în alegerea meniului și a băuturilor; să preia comenzi; să servească mâncăruri și băuturi; să asiste clienții atât la bar cât și la masă; să finiseze mâncărurile la masă atunci când este necesar (flambare, tăiere etc.); să participe la pregătirea meniurilor și a listelor de băuturi; să aibă grijă să toarne băuturile alcoolice și cele răcoritoare, să amestece băuturile după rețetă și să le servească; să întocmească nota de plată, să accepte cecuri, cărți de credit; să opereze casa de marcat; să pregătească și să aranjeze sălile de mese și să pună masa; să participe la pregătirea și servirea din cadrul banchetelor și, nu în ultimul rând, să accepte să rezolve sau să transmită plângerile către bucătărie sau alte departamente.(*) Campuri obligatorii